Proiectul „Competențe pentru ocupare și învățarea la locul de muncă” sprijină 266 de studenți ai UAB în dezvoltarea competențelor antreprenoriale, verzi și socio-emoționale pentru integrarea pe piața muncii prin stagii de practică și formare profesională.
Studenții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, specializarea Traducere și interpretare, anul I/II, forma de învățământ: ZI, nivel: licență (ISCED 6), au participat la primul seminar de informare unde le-au fost prezentate atât activitățile, cât și beneficiile de care vor dispune prin înscrierea în cadrul acestui proiect.
Studenții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, specializarea Programe avansate și baze de date, anul I, forma de învățământ: ZI, nivel: masterat (ISCED 7), au participat la primul seminar de informare unde le-au fost prezentate atât activitățile, cât și beneficiile de care vor dispune prin înscrierea în cadrul acestui proiect.
În această primăvară, Proiectul „Competențe pentru ocupare și învățarea la locul de muncă” continuă să sprijine 266 de studenți ai Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, ajutându-i să dezvolte competențe esențiale pentru integrarea pe piața muncii.
Prin intermediul acestui Plan de Acțiune, UEFISCDI își reafirmă angajamentul pentru un sistem de evaluare care sprijină excelența științifică, bazat pe o abordare sistemică și coerentă între diferitele niveluri și forme de evaluare (proiecte, cercetători, instituții), și aliniat cu tendițele și practicile de la nivel internațional.
Ministerul Educaţiei și Cercetării a lansat competiţia de proiecte finanţate din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2025. Competiţia se desfăşoară potrivit prevederilor Metodologiei de alocare şi utilizare a fondului pentru dezvoltare instituţională a universităţilor de stat, aprobată prin Ordinul de Ministru nr. 7875/20.12.2024.
Necesitatea de a aborda problema poluării fonice capătă tot mai multă atenție din partea autorităților și a societății civile, iar adoptarea unor tehnologii pentru beton fonoabsorbant reprezintă un demers strategic în vederea creșterii calității vieții. Contextul actual, caracterizat de creșterea continuă a traficului și de importanța tot mai mare acordată aspectelor de mediu și sănătate publică, justifică pe deplin inițierea și desfășurarea prezentului proiect de cercetare.
Cercetarea și modul în care aceasta se desfășoară sunt în continuă schimbare și necesită ca cei care contribuie să fie la curent și cu gestionarea datelor de cercetare, accesul liber și știința deschisă în general. Cursurile de formare organizate de OpenAIRE urmăresc să ofere formatorilor cunoștințe și know-how în domeniul științei deschise, astfel încât aceștia să le poată transmite cercetătorilor și studenților și, în cele din urmă, să contribuie la crearea unui ecosistem de cercetare mai deschis, transparent și accesibil.