Începe Anul cu Energie: Descoperă Noile Cursuri!

Anunturi

Începe Anul cu Energie: Descoperă Noile Cursuri!

NOU! COMPETENȚE ANTREPRENORIALE ȘI EDUCAȚIE FINANCIARĂ

Pe parcursul programului de curs, participanții vor învăța despre importanța pregătirii, analizei și planificării în etapele inițiale ale afacerii. Cursul nu se limitează doar la aceste aspecte, ci include și strategii de gestionare eficientă și asigurare a sustenabilității afacerii.

Un element distinctiv al acestui curs este abordarea practică, cu exemple concrete și aplicarea teoriei pe ideile de afaceri ale cursanților. Acest mod de lucru asigură că, la finalul cursului, participanții vor fi echipați cu cunoștințele și încrederea necesare pentru a demara propriile lor inițiative antreprenoriale.

Prin combinarea teoriei cu studii de caz și exerciții practice, cursul asigură o înțelegere aprofundată și aplicată a elementelor-cheie necesare pentru a dezvolta și gestiona o afacere cu succes. Acesta este un instrument valoros pentru oricine își propune să navigheze în lumea complexă a antreprenoriatului și să transforme o idee sau o pasiune într-un succes comercial.

Competențele antreprenoriale și educația financiară joacă un rol crucial în pregătirea pentru succes în viața personală și profesională, contribuind la dezvoltarea unei societăți mai prospere și reziliente.

 

REZERVĂ UN LOC »


NOU! SPECIALIST SOCIAL MEDIA (Autorizat)

Cursul de Marketing Digital. Specialist Social Media este o soluție pentru toți cei care vor să înțeleagă cum ajută rețelele sociale la promovarea și creșterea vânzărilor unui brand, a unei afaceri mici sau a unui magazin online, pornind de la 100 sfaturi utile despre cum să creezi postări organice eficiente, o strategie digitală de brand și o campanie de promovare, până la înțelegerea modului în care funcționează și afișează algoritmii.

La curs veți învăța să realizați, de la zero, o strategie de social media și veți afla cum puteți seta corect o campanie în Meta Business Suite pe Facebook Ads sau Instagram Ads. Multe alte informații utile vor ajunge către voi și vă vor lumina zilele de curs.

Un specialist în social media din cadrul unei organizații are rolul de a gestiona și dezvolta prezența online a organizației pe platformele de social media. Acest rol implică o serie de responsabilități și activități pentru a atinge obiectivele organizației în mediul digital. Iată ce face, în general, un specialist în social media:

 • Crearea și gestionarea conținutului
 • Dezvoltarea strategiilor de social media
 • Monitorizarea și analiza performanței
 • Interacțiunea cu comunitatea online
 • Reclamă și promovare
 • Monitorizarea tendințelor și a concurenței

Este important de menționat că rolul unui specialist în social media poate varia în funcție de dimensiunea și obiectivele organizației, dar acestea sunt doar câteva dintre responsabilitățile de bază pe care le are în gestionarea prezenței organizației pe platformele de social media.

 

REZERVĂ UN LOC »


NOU! SPECIALIST SEO (Autorizat)

Cursul este destinat celor ce își doresc să înțeleagă cum funcționează motoarele de căutare și cum își pot crește vizibilitatea site-ului.

Ce se învăța la cursul SEO organizat de Centrului de Formare APSAP:

 • Fundamentele SEO: Vom începe cu conceptele de bază ale SEO-ului, astfel încât să poți înțelege cum funcționează motoarele de căutare.
 • Cuvinte cheie și Analiză: Vei învăța cum să identifici cuvintele cheie potrivite pentru afacerea ta și cum să faci o analiză eficientă a concurenței.
 • Optimizare On-Page: Descoperă secretele optimizării on-page pentru a-ți îmbunătăți conținutul și a atrage mai mulți vizitatori organici.
 • Link Building: Înțelege importanța construirii unui profil solid de backlink-uri și cum să o faci în mod eficient și etic.
 • Măsurarea Performanței: Vei învăța cum să folosești instrumente analitice pentru a urmări și evalua performanța site-ului tău.
 • Ultimele Tendințe în SEO: Află despre cele mai recente schimbări ale algoritmilor motoarelor de căutare și cum să te adaptezi pentru a rămâne în top.

Cui se adresează acest curs?

Proprietarilor de afaceri care doresc să-și crească prezența online.

Marketing managerilor care doresc să-și îmbunătățească abilitățile de SEO.

Bloggerilor și conținut creatorilor care doresc să atragă mai mulți cititori organici.

Studenților și absolvenților interesați de cariere în marketing digital.

 

REZERVĂ UN LOC »


NEW! AUDITOR INTERN ÎN SECTORUL PUBLIC

Un auditor intern este un profesionist, responsabil pentru evaluarea și îmbunătățirea eficacității sistemelor și proceselor interne ale unei organizații/ instituții publice. Sarcina principală a unui auditor intern este aceea de a identifica problemele și de a le corecta înainte ca acestea să fie descoperite în timpul unui audit extern, realizat de o entitate externă sau de agenții de reglementare.

Decizia de a urma un curs Auditor în sectorul public poate oferi o serie de beneficii, precum:

Auditorul intern ajută organizația din care face parte să își atingă obiectivele, evaluând, printr-o abordare sistematică și metodică, procesele de management al riscurilor și de control, oferind propuneri pentru a le consolida eficacitatea. 

 • îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților,
 • îndeplinirea cerințelor legale,
 • îmbunătățirea modului de desfășurare și organizare al proceselor de audit,
 • creșterea calității auditului, 
 • o semnificativă avansare în carieră.

 

REZERVĂ UN LOC »


EXPERT ACHIZIȚII PUBLICE

Ocupația de expert achiziții publice se adresează persoanelor care vor să planifice, pregătescă, deruleaze și să evalueaze achizițiile efectuate de autoritățile publice sau de entitățile contractante. Un expert în achiziții publice își desfășoară activitatea cu respectarea normelor legale în vigoare, precum și a standardelor etice și de integritate, în scopul realizării obiectivelor strategice, tocmai de aceea perfecționarea continuă este recomandată!

Expertul în Achiziții Publice este un profesionist specializat în procesul de achiziție publică, care implică achiziționarea de bunuri, servicii sau lucrări de către organizații guvernamentale sau entități publice. Această ocupație implică cunoștințe profunde despre regulamentele, procedurile și legile specifice achizițiilor publice.

Ţinând cont de dinamica schimbărilor legislaţiei aplicabile şi a completărilor acesteia, expertul în achiziţii publice oferă toate informaţiile necesare actualizării bazelor de date legislative, specifice activităţilor desfăşurate. Totodată, el este un adevărat profesionist care coordonează sau, după caz, acordă consultanță cu privire la planificarea, monitorizarea și evaluarea portofoliului achizițiilor publice.

Pentru a putea ocupă un post de achiziții publice, angajatorii solicită candidaților o serie de competențe specifice pe care le poți dobândi în urma cursului, precum:
- cunoașterea legislației aplicabilă domeniului

- utilizarea platformei Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP)

- planificarea și derularea procedurilor de atribuire

- elaborarea documentelor specifice procesului

- cunoașterea procedurilor de contestație.

 

REZERVĂ UN LOC »


INSPECTOR/ REFERENT RESURSE UMANE

Automatizările care apar zi de zi amenință joburi din diverse domenii, însă unul va rămâne mereu în picioare: cel de referent resurse umane. Chiar dacă unele procese care țin de această meserie pot fi automatizate, interacțiunea umană nu va putea fi niciodată înlocuită.

Inspectorul/ Referentul Resurselor Umane (HR) este un profesionist responsabil pentru gestionarea și dezvoltarea capitalului uman în cadrul unei organizații. Aceasta este o poziție multifuncțională, care implică o serie de responsabilități legate de recrutare, selecție, dezvoltare și administrarea personalului. Prin gestionarea resurselor umane într-un mod eficient și etic, aceștia contribuie la crearea unei echipe motivate și angajate, esențială pentru succesul și creșterea organizației.

Indiferent de activitățile desfășurate, fie că vorbim despre recrutare, gestionarea timpului de muncă și de odihnă, evidența beneficiilor extra-salariale, redactarea documentelor specifice, transmiterea lor în sistemul informatic al Inspecției Muncii sau reprezentarea angajatorului în relația cu instituțiile statului, eficiența Inspectorului/ Referentului de resurse umane depinde în mare măsură de capacitatea acestuia de a exploata corespunzător resursele pe care le deține.

Dacă și tu faci parte din categoria celor care își doresc să facă o reconversie profesională sau să intre pe piața muncii cu ajutorul unui job care schimbă vieți, atunci participă la cursul nostru, în urma căruia vei dobândi abilitățile necesare acestei meserii atât de îndrăgite. 

 

REZERVĂ UN LOC »


CADRU TEHNIC P.S.I 

Orice instituție publică sau privată este obligată legal să colaboreze cu o persoană care se ocupă de Prevenirea și Stingerea Incendiilor. De cele mai multe ori, aceste persoane au competențe și în ceea ce ține de siguranța și sănătatea în muncă.

Cadru Tehnic PSI joacă un rol esențial în menținerea siguranței publicului și a proprietăților în caz de incendiu. Prin expertiza și supravegherea sa, acesta contribuie semnificativ la prevenirea pierderilor de vieți și a pagubelor materiale cauzate de incendii.

În cadrul autorităților administrației publice, instituțiilor sau a operatorilor economici, responsabilități ale unui cadru tehnic PSI pot fi îndeplinite de către o persoană angajată sau o persoană juridică atestată, în condițiile legii, care poate oferi servicii și consultanță PSI.
Cadru tehnic PSI sprijină și îndrumă conducerea organizației în activitatea de apărare împotriva incendiilor, având următoarele atribuții PSI:

Aceste cunoștințe pot fi dobândite în urma absolvirii cursului de Cadru Tehnic PSI, care îți oferă și o diplomă acreditată de Ministerele Educației și Muncii. 

 • Participă la elaborarea și aplicarea concepției de apărare împotriva incendiilor;
 • Elaborează, actualizează și înaintează spre aprobare actele de autoritate (decizii, dispoziții, hotărâri, etc) prin care se stabilesc răspunderi pe linia apărării împotriva incendiilor;
 • Coordonează organizarea la locurile de muncă a activității de apărare împotriva incendiilor;
 • Elaborează, actualizează și înaintează spre aprobare documentele și evidențelor specifice privind apărarea împotriva incendiilor.

 

REZERVĂ UN LOC »


INSPECTOR S.S.M.

Orice organizație din România care are cel puțin un angajat trebuie să aibă pus în ordine un dosar de securitate în muncă. Acesta este întocmit de un inspector SSM și conține o serie de conduite după care personalul trebuie să se ghideze atunci când este în drum spre muncă sau în spațiul pe care îl are declarat ca fiind cel de lucru.

Inspectorul pentru Securitate și Sănătate în Muncă (SSM) este un profesionist specializat în domeniul securității și sănătății în muncă. Acesta are rolul de a evalua, monitoriza și îmbunătăți condițiile de muncă pentru a asigura siguranța și sănătatea angajaților în diverse medii de lucru.

Rolul unui Inspector SSM este esențial în activitatea unui angajator, în special pentru că bolile profesionale, accidentele de muncă și decesele la locul de muncă implică costuri economice ridicate. Printre atribuțiile Inspectorului SSM se numără:

Inspectorul SSM are un rol crucial în asigurarea unui mediu de muncă sigur și sănătos pentru angajați. Prin implementarea și monitorizarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, contribuie la reducerea accidentelor și a îmbolnăvirilor, asigurând astfel bunăstarea și productivitatea forței de muncă.

 • organizează activități de prevenire și protecție;
 • identifică pericole, evaluează riscuri, elaborează și actualizează Planul de Prevenire și Protecție;
 • elaborează instrucțiuni proprii pentru completarea și aplicarea reglementărilor privind securitatea și sănătatea în muncă specifice activităților, numărului de angajați, repartizării teritoriale a entității și a punctelor de lucru ale acesteia;
 • propune atribuții și obligații corespunzătoare funcțiilor exercitate privind securitatea și sănătatea în muncă, care se consemnează în fișa postului.

 

REZERVĂ UN LOC »


CONTABIL

Toate firmele din România, dar și unele PFA-uri, au nevoie de un Contabil. În funcție de organizarea juridică, de complexitatea domeniului și a clienților cu care lucrează, fiecare companie poate să aibă nevoie de un contabil primar sau de un expert contabil.

A cunoaște felul în care se schimba legislația și toate regulile care țin de contabilitate nu este un lux, ci este o necesitate. Viața profesională trebuie să fie o învățare continuă, așa că îți recomandăm să participi la cursul de Contabil. Contabilul este un profesionist specializat în gestionarea și înregistrarea datelor financiare ale unei organizații sau a unei persoane fizice. Aceasta este o ocupație esențială în orice afacere, având rolul de a monitoriza și raporta starea financiară a entității respective.

Printre atribuțiile pe care vi le veți putea însuși în urma cursului se numără:

 • Ținerea evidenței contabile;
 • Întocmirea și verificarea situațiilor financiare;
 • Acordarea asistenței privind organizarea și ținerea contabilității
 • Efectuarea analizei economico - financiare;
 • Efectuarea expertizei contabile;
 • Acordarea asistenței de specialitate pentru înființarea și reorganizarea societăților comerciale

Contabilii joacă un rol crucial în asigurarea faptului că o organizație funcționează în conformitate cu regulamentele financiare și fiscale și că aceasta are o perspectivă clară asupra stării sale financiare. Prin expertiza lor, contabilii ajută la luarea deciziilor informate și la menținerea stabilității financiare a întreprinderii.

 

REZERVĂ UN LOC »


EXPERT ACCESARE FONDURI EUROPENE

Auzi tot mai des câte fonduri europene putem să atragem ca țară și probabil te-ai gândit cum te poți specializa în acest domeniu, pentru a ajuta comunități să se dezvolte cu ajutorul acestor fonduri sau pentru a-ți dezvolta propriile idei de afaceri.

Expertul în Accesare a Fondurilor Europene este un specialist specializat în facilitarea și gestionarea procesului de accesare a finanțărilor oferite de Uniunea Europeană pentru proiecte și inițiative din diferite domenii, cum ar fi dezvoltarea regională, cercetarea și inovarea, educația, antreprenoriatul, mediu și multe altele. Acesta are rolul de a ghida organizațiile și entitățile în demersul complex de depunere a cererilor de finanțare și implementarea proiectelor finanțate.

Fie că îți dorești o reconversie profesională sau dorești să afli ce este nou în domeniu, îți recomandăm să participi la cursul acreditat, livrat de traineri - evaluatori de proiecte. În condițiile unei competiții în domeniu, o permanentă actualizare a informațiilor din domeniul finanțărilor externe, o procedură bine pusă la punct și profesionalismul împletit cu studiile pot asigura confortul financiar.

 

Expertul în Accesare a Fondurilor Europene joacă un rol crucial în sprijinirea dezvoltării proiectelor și inițiativelor în diverse domenii, contribuind astfel la creșterea economică și socială a comunităților locale și la îmbunătățirea condițiilor de viață. Prin experiența și cunoștințele lor, aceștia facilitează obținerea și utilizarea eficientă a finanțărilor europene, contribuind astfel la progresul și dezvoltarea societății.

 

REZERVĂ UN LOC »


MANAGER DE PROIECT

Rolul unui Manager de Proiect implică planificarea, executarea și finalizarea unui proiect, în conformitate cu obiectivele stabilite, termenele limită și bugetul alocat. Acesta are responsabilitatea de a coordona echipa de proiect, de a comunica cu toți stakeholderii și de a asigura că proiectul este livrat cu succes.

Managerul de Proiect joacă un rol vital în succesul proiectului, având în vedere că este responsabil de toate aspectele acestuia, de la planificare și implementare până la finalizare și evaluare.

Printre aptitudinile necesare, care vor fi dezvoltate în cadrul cursului, se numără:

De aceea, este necesar ca cei care doresc să ocupe o asemenea poziție să dețină diploma de absolvire a cursului acreditat de Manager de Proiect (Cod COR 242101).

 • Leadership: Abilitatea de a motiva și ghida echipa către atingerea obiectivelor proiectului.
 • Comunicare: Abilitatea de a comunica eficient cu diferite părți interesate, inclusiv echipa de proiect, clienții și membrii seniori ai organizației.
 • Gestionarea Timpului: Capacitatea de a prioritiza sarcinile și de a gestiona eficient timpul și resursele.
 • Gândire Analitică: Abilitatea de a analiza situațiile, de a identifica problemele și de a găsi soluții eficiente.
 • Adaptabilitate: Capacitatea de a face față schimbărilor și de a ajusta planurile în consecință.
 • Negociere: Abilitatea de a negocia cu diferite părți pentru a asigura resursele și sprijinul necesar proiectului.

 

REZERVĂ UN LOC »


RESPONSABIL DATE CU CARACTER PERSONAL

Un Responsabil GDPR (General Data Protection Regulation) este o persoană desemnată într-o organizație pentru a supraveghea conformitatea cu legislația privind protecția datelor și pentru a asigura că datele cu caracter personal sunt gestionate în mod adecvat și în conformitate cu regulile GDPR. Aceasta este o poziție esențială, având în vedere că GDPR impune cerințe stricte privind colectarea, stocarea și prelucrarea datelor cu caracter personal ale cetățenilor din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European.

Câteva dintre responsabilitățile și competențele unui Responsabil GDPR sunt următoarele:

Responsabilul GDPR joacă un rol crucial în protejarea drepturilor și confidențialității persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Aceasta trebuie să fie actualizată în permanență cu modificările legale și să asigure că organizația respectă aceste reglementări pentru a evita sancțiunile și pentru a menține încrederea persoanelor vizate.

 • Informează entitatea publică sau privată cu privire la drepturile și obligațiile în domeniul protecției datelor
 • Monitorizează modalitatea prin care entitatea respectă legislația în vigoare
 • Emite recomandări și gestionează relația cu autoritatea de supraveghere.

 

REZERVĂ UN LOC »


EXPERT LEGISLAȚIA MUNCII

Orice entitate – din domeniul de stat sau privat – are nevoie să colaboreze cu o mulțime de experți pentru a se asigura că totul funcționează corespunzător, că angajații se simt confortabil și că primesc soluții avizate pentru orice dificultate ar întâmpina.

Un Expert în Legislația Muncii este un profesionist care are cunoștințe avansate și experiență în domeniul legilor și regulamentelor care guvernează relațiile de muncă între angajatori și angajați. Acest expert este responsabil pentru interpretarea și aplicarea corectă a legilor muncii și pentru a asigura că organizația respectă aceste reglementări. Iată câteva aspecte cheie ale acestei ocupații:

Un expert în legislația muncii este esențial pentru organizații pentru a se asigura că politicile și practicile lor sunt în conformitate cu legile și pentru a evita litigiile și sancțiunile legale.

 • Interpretează și aplică Legilor Muncii;
 • Dezvoltă și implementează politici și proceduri;
 • Respectă normele și reglementările;
 • Gestionează contractele de muncă;
 • Oferă asistență în procesele juridice.

 

REZERVĂ UN LOC »


FORMATOR/ TRAINER

Un Formator (sau Trainer) este un profesionist specializat în facilitarea procesului de învățare și dezvoltare a competențelor într-un anumit domeniu sau subiect. Acesta are rolul de a preda și de a instrui oamenii în diferite abilități, cunoștințe și comportamente, fie într-un mediu formal, cum ar fi în școli și instituții de învățământ, fie într-un mediu informal, cum ar fi în cadrul unei companii sau organizații.

Astfel, Formator poate să fie orice persoană care a acumulat destulă experiență într-un anumit domeniu și care consideră că a venit timpul să o dea mai departe, atât persoanelor cu care lucrează, cât și celor interesați de învățarea continuă în domeniul în care activează.

Printre aptitudinile necesare se numără:

 • Cunoașterea Subiectului: Cunoștințe profunde în domeniul în care furnizează instruire.
 • Abilități de Comunicare: Capacitatea de a comunica clar și efectiv, adaptându-și stilul de predare la diversele audiențe.
 • Empatie: Capacitatea de a înțelege nevoile și perspectivele participanților și de a le adapta instruirea în consecință.
 • Abilități Tehnice: Cunoașterea tehnologiilor și instrumentelor pentru a facilita instruirea online, dacă este necesar.
 • Gestionarea Timpului: Abilitatea de a planifica și organiza sesiunile de instruire într-un mod eficient.
 • Abilități de Evaluare: Capacitatea de a evalua corect nivelul de înțelegere și competența participanților.

Dacă consideri că ai acumulat suficientă informație în domeniul în care activezi și merită să o dai mai departe, atunci neapărat specializează-te în a deveni Formator acreditat și vei vedea ce satisfacție vei avea după ce începi să îi ajuți și pe ceilalți să devină mai buni în ceea ce fac.

 

REZERVĂ UN LOC »


MANAGER AL SISTEMELOR DE CALITATE (ISO 9001)

Una dintre acestea este cea de Manager al sistemelor de calitate. Acesta este un profesionist responsabil pentru gestionarea și îmbunătățirea sistemelor de management al calității într-o organizație. Managerul Sistemelor de Calitate se asigură că produsele sau serviciile furnizate de organizație îndeplinesc standardele și cerințele de calitate stabilite, iar procesele sunt eficiente și eficace. 

Printre aptitudinile necesare se numără:

 • Cunoștințe Tehnice: Cunoașterea detaliată a standardelor de calitate și a metodologiilor de îmbunătățire a proceselor.
 • Leadership: Abilitatea de a ghida și motiva echipa pentru a atinge obiectivele de calitate.
 • Abilități Analitice: Capacitatea de a analiza datele și de a identifica tendințe și probleme de calitate.
 • Comunicare Eficientă: Capacitatea de a comunica clar și de a influența angajații la toate nivelurile organizației.
 • Gestionarea Proiectelor: Abilitatea de a planifica și gestiona proiecte de îmbunătățire a calității.

Managerul Sistemelor de Calitate are un rol esențial în asigurarea că organizația îndeplinește cerințele de calitate și se adaptează la schimbările în mediul concurențial. Prin îmbunătățirea continuă a proceselor și a produselor sau serviciilor, aceasta contribuie la creșterea satisfacției clienților și la consolidarea reputației organizației pe piață.

 

REZERVĂ UN LOC »


COMPETENȚE DIGITALE - MICROSOFT EXCEL

În orice domeniu ai activa, cu siguranță ai avut cel puțin o dată de-a face cu programul numit Excel, care necesită o bază solidă a competențelor digitale.

Deținerea competențelor digitale este absolut esențială în lumea modernă și tehnologică în care trăim. Aceste competențe se referă la abilitatea de a utiliza tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) într-un mod eficient și sigur. Competențele digitale sunt esențiale și pentru a ne menține conectați cu cei dragi, pentru a explora culturi și idei noi și pentru a ne menține în pas cu evoluția rapidă a tehnologiei. Cu alte cuvinte, deținerea competențelor digitale este cheia pentru a reuși și a prospera în lumea digitală contemporană.

Cunoașterea și înțelegerea utilizării Microsoft Excel sunt esențiale în multe domenii ale vieții profesionale și personale. Excel este un software de foaie de calcul extrem de versatil și puternic, iar capacitatea de a lucra eficient cu el oferă numeroase avantaje, precum:

 • Gestionarea Datelor și Informațiilor;
 • Analiză și Interpretare a Datelor;
 • Planificare și Bugetare;
 • Administrarea Proiectelor și Lucrului în Echipă;
 • Raportare și Prezentare;
 • Automatizare și Eficiență;
 • Adaptabilitate în Diverse Domenii Profesionale.

De aceea, îți recomandăm să participi la cursul acreditat de Competențe digitale cheie. Vei descoperi dedesubturile instrumentului Excel și a pachetului Microsoft Office și îți vei da seama cât de mult îți poți eficientiza activitățile zilnice.

 

REZERVĂ UN LOC »


Link către Centrul de Formare APSAPhttps://cursuri-functionari.ro/ 

Utilizarea cookie-urilor este importanta pentru buna functionare a acestui site. Prin continuarea navigarii pe site va exprimati acordul explicit cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Citeste politica de cookie pe aici

OK