Conferinţa „Managementul Carierei” 2020

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC-UAB) a organizat în perioada 17-19 noiembrie a.c. cea de-a VIII-a ediție a Conferinței „MANAGEMENTUL CARIEREI”.

Devenit deja tradiție în UAB, evenimentul este dedicat studenților, absolvenților, elevilor de liceu în clasele terminale precum și tuturor celor interesați de latura dezvoltării personale și a carierei. În acest an, manifestarea s-a bucurat de sprijinul partenerilor constanți:  Consiliul Judeţean Alba, Fundaţia Comunitară Alba, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, Liga Studenților UAB, Societatea Antreprenorială Studențească (SAS UAB), și CNFIS - prin implementarea proiectului „SAS UAB - Promotor al spiritului antreprenorial"- CNFIS-FDI-2020-0061.

Toate activitățile, atelierele și prezentările s-au desfășurat pe Platforma Zoom.

În deschidere au luat cuvântul: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia;
Prof.univ.dr. Daniel Breaz, Rector al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia;
Conf.univ.dr. Ovidiu Panaite, Prorector al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia; Conf.univ.dr. Carmen Pastiu, Președinte Societatea Antreprenorială Studențească -SAS UAB

Au participat studenți UAB cât și din alte universități din țară, elevi de liceu și absolvenți ai Universității. Prezenta ediție a avut un ecou și un succes deosebit, platforma înregistrând de-a lungul celor trei zile un număr de 847 conectări la activitățile din program.

Programul primei zile i-a avut drept invitați pe:

Radu CRISTIAN, Director național de vânzări, TRANSEURO, care a împărtățit informații din experiența sa și a oferit recomandări utile pentru viitoarea carieră;

Costin DEDU, Președinte Asociația de Tineret IMAGO MUNDI care a dezbătut subiectul „Timp personal, Detox Digital și învățare”, inițiindu-i pe cei prezenți dincolo de ecrane în tainele Aplicației Mentimeter, un foarte interesant soft interactiv de prezentare;

Nicolae MOLDOVAN, Policy Advisor for Cohesion Policy, Regional Development & Budget · ‎European Parliament, City Manager Alba Iulia (2012-2019) a întregit seria prezentărilor primei zile, a răspuns participanților la întrebările primite despre activitatea profesională și le-a oferit câteva sfaturi pentru carieră, izvorâte din convingerile sale personale: “Pentru mine, caracterul este cea mai prețioasă resursă care contează întru-un raport profesional; Investiți în cărți, cunoaștere și noi competențe (de comunicare, lingvistice, digitale & tech, creative, civice etc.); Urmați sfaturile unor oameni care au făcut ceva în viață și pot arăta cu pasiune acest lucru; Accesați cercuri profesionale consacrate de valoare, recunoaștere, deschidere; Dezvoltați-vă o carieră independentă de resursele familiei și evoluați pe picioarele voastre în viață; Selectați și bucurați-vă de prieteni apropiați care vă ridică, vă dau energie și nu care vă trag în jos și vă descurajează; Viața personală trebuie să fie un motiv de armonie și suport vieții profesionale; Împlinirea în carieră este când simți că ceea ce ai realizat face pe cineva fericit, transformă, schimbă și dezvoltă ceva; Livrați calitate și bunătate, la timp și responsabil; Luați decizii informate; Vizualizați-vă viitorul profesional pe termen lung și rămâneți consecvenți obiectivului; Creșteți organic și nu ardeți etape determinante.

Alături de cele prevăzute în programul anunțat, participanții au mai avut parte de o prezentare interactivă în domeniul comunicării, susținută de Dl. Conf.univ.dr. Ovidiu PANAITE, în calitatea sa de consilier orientare în carieră.

A doua zi de activități a avut în program doi invitați psihologi. Primul atelier interactiv cu tema „Cum să ne gestionăm starea de stress într-o situație de criză”, a fost susținut de către Cosmin BARA. Atelierul a fost dedicat tuturor celor care au fost curioși să afle, la modul concret, cum să își activeze resursele interioare astfel încât să fie capabili să își gestioneze starea de a fi în condițiile unei crize generalizate.

Al doilea atelier interactiv cu tema Atelier interactiv: Cariera – între mit și realitate” a fost susținut de către Florin BADALE, Psiholog. Au fost dezbătute principalele mituri existente cu privire la carieră și au fost identificate soluții la problemele ridicate de către participanți.

A treia zi de conferință a reunit doi invitați. Prima prezentare a fost derulată de către Cosmina NOAGHEA, Consultant Talent Management, Asociația ASCENDIS, care a oferit informații practice legate de carieră, resurse umane, motivare și motivație și a prezentat auditoriului un instrument de orientare în carieră, utilizat la nivel internațional.

A doua prezentare a fost derulată de către Iulia MUNTEAN, Psiholog în cadrul CICOC-UAB și a constat într-un atelier interactiv de consiliere cu tema: Despre anxietate și alternative de emoții sănătoase în contextul actual”, care a venit în ajutorul celor prezenți cu prezentarea metodelor de înlăturare a anxietății și modalități de atragere a unor emoții constructive, atât de necesare în această perioada și nu numai.

Conferinţa „Managementul Carierei” 2019

Conferinţa Managementul Carierei este o manifestare  dedicată studenţilor, absolvenţilor, elevilor din clasele terminale de liceu precum şi tuturor celor interesaţi de latura dezvoltării personale şi a carierei şi de a interacţiona direct în cadrul sesiunilor de întrebări şi răspunsuri cu invitaţii prezenţi. In acest an programul a inclus ateliere şi prezentări interactive, precum şi prelegeri publice, conform următorului desfăşurător:


Miercuri, 20 noiembrie, Ateliere interactive de dezvoltare personală
09:30-11:30, Sala Consiliul de Administraţie

Atelier interactiv
Este stima de sine relevantă pentru carieră?
Trainer: Iulia Muntean, Psiholog CICOC UAB
 

10:00-12:00, Sala Stefan Apor
Atelier interactiv Self-management: 5 abilitaţi fundamentale pentru dezvoltarea personala si profesionala
Trainer: Ovidiu Panaite, Consilier orientare carieră

 
12:00-14:00, Sala Consiliul de Administraţie
Atelier interactiv  Start în antreprenoriat! oportunităţi şi provocări.
Trainer: Dan Puşcău, Owner Florida Construct
 

Joi, 21 noiembrie, Locaţia: Amfiteatrul A9
09:30-10:00 Deschiderea Prelegerilor Publice
10:00-11.00    Oana Piper
                       Manager Resurse Umane, Solina Romania
11:00-12:15    Lucian Cramba
                       Co fondator al aplicaţiei BeeZ
12:15-13:15    Adrian Roşian
                       Business Owner - WhiteCity Code

 
Vineri, 22 noiembrie
09:30-11:30, Sala Aula Mică
Atelier dezbatere organizat de Consiliul Judeţean Alba,
Beneficii ale politicii europene de coeziune în ţara/regiunea noastră
Let’s Get together 4 cohesion!
***eveniment recomandat cu preponderenţă domeniilor: tehnic, economic, administrativ
 

12:00-14:00, Sala Senatului
Atelier de Public Speaking
Trainer: Asist. univ. drd. Alin Tomuş

Conferinţa „Managementul Carierei” 2018

În perioada 26-28 noiembrie 2018 la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a desfăşurat a VI-a ediţie a Conferinţei Managementul Carierei, cel mai mare eveniment anual de dezvoltare personală şi carieră, desfăşurat în cadrul UAB, conferinţă organizată de Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC-UAB). Această ediţie a beneficiat atât de suportul partenerilor constanţi ai evenimentului: Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Fundaţia Comunitară Alba, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, cât şi de sprijin din partea Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior. De-a lungul celor trei zile, participanţii au participat la prelegeri publice, ateliere interactive şi workshop-uri.

Evenimentul a avut următorul desfăşurător:

Luni, 26 noiembrie:

·         09:00-11:00, Sala Senatului, Atelier interactiv ”Totul trebuie să fie perfect!” - motto-ul imperfect pentru o carieră de succes, trainer: Iulia Muntean, Psiholog CICOC UAB;

·         12:00-14:00, Sala Senatului, Atelier interactiv Către succes în carieră prin voluntariat şi nonformal, Trainer: Carmen Sicoe.

 Marţi, 27 noiembrie

·         10:00-12:00, Sala Senatului, Atelier interactiv de Personal Branding, Trainer: Dana Schneider, Personal & Business Coach;

·         14:00-16:00, Sala Senatului, Workshop interactiv - Experienţă versus Talent, Traineri: Mihaela Puşcaşu, Managing Partner, S.C.Vital HR, Laurenţiu Morar, Managing Partner, S.C.Vital HR.

Miercuri, 28 noiembrie

Amfiteatrul A9 al Universităţii

·         09:30-10:00 Deschiderea sesiunilor de prezentări publice

·         10:00-11.00 - Iulia Săvuţiu, Senior HR Specialist, Channel Partner Great People Inside Romania

·         11:00-12:15 - Tibi Uşieriu, Maratonist

·         12:15-13:15 - Andrei Ţigănaş, Antreprenor specialist în comunicare

 Participarea la acest eveniment a fost gratuită, iar participanţii au fost reprezentanţi ai tuturor celor cinci facultăţi ale Universităţii.

Conferința „Managementul Carierei” 2017

În perioada 8-10 noiembrie 2017 la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a desfăşurat a V-a ediţie a Conferinţei Managementul Carierei, cel mai mare eveniment anual de dezvoltare personală şi carieră, desfăşurat în cadrul UAB, organizat de Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Această ediţie a beneficiat atât de suportul partenerilor constanţi ai evenimentului: Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Centrul Europe Direct Alba Iulia, Fundaţia Comunitară Alba, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, Asociaţia Alumni UAB, Liga Studenţilor UAB, cât şi de sprijin din partea Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior, prin proiectul: Mecanisme şi instrumente de corelare a ofertei educaţionale cu cerinţele pieţei muncii în cadrul Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia –PRO INSERT, CNFIS-FDI-2017-0592.

De-a lungul celor trei zile, participanţii au participat la prelegeri publice, ateliere interactive şi întâlniri cu angajatorii.

În prima zi a conferinţei, cei prezenţi au putut afla detalii legate de debutul în carieră, oportunităţi, obstacole şi şanse întâmpinate în decursul carierei de către cei trei invitaţi de excepţie: Dl. Daniel Breaz, Rector al Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Dl. Mircea Hava, Primar al Municipiului Alba Iulia şi Dl. Ioan Vulpescu, Senator, fost Ministru al Culturii. Participanţii au adresat întrebări în sesiunea Q&A, aflând astfel detalii mai puţin cunoscute din modalitatea de alegere a carierei sau setul de valori după care se ghidează în carieră fiecare invitat.

A doua zi a Conferinţei a cuprins un număr de trei ateliere interactive, la care studenţii au participat cu interes, ateliere susţinute de către: Trainer: Ovidiu Panaite, Consilier orientare carieră (Rolul dezvoltării personale în orientarea profesională: corporalitate, proiecţie, rol), Valentin Voinica, Manager Proiect, Primăria Municipiului Alba Iulia (Oportunităţi de dezvoltare a carierei în contextul Smart City) şi Iulia Muntean, Psiholog CICOC-UAB (Rolul asertivităţii în carieră sau…Cum să comunici ceea ce simţi şi gândeşti)

În a treia zi a acestui eveniment-maraton dedicat carierei a avut loc o masă rotunda cu reprezentanţi ai angajatorilor, studenţilor, absolvenţilor, cadrelor didactice, cu tema: Importanţa parteneriatului Universitate-absolvent-angajator. Modele de succes în comunitatea albaiuliană, moderată de către Dl. Alin Tomuş, sociolog.

Participarea la acest eveniment a fost gratuită, iar participanţii au fost reprezentanţi ai tuturor celor cinci facultăţi ale Universităţii.

Echipa de organizare a fost formată din corpul de voluntari ai Centrului de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC) al Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care au reuşit să organizeze activităţile premergătoare evenimentului şi deopotrivă să răspundă tuturor solicitărilor participanţilor pe tot parcursul celor trei zile. Componenţa echipei de voluntari CICOC implicată în organizarea acestei ediţii a conferinţei a fost următoarea: Sergiu-Eugen Apostu, Adriana-Daniela Cociş, Claudia Corcheş, Ioan-Lucian Cotârlea, Bianca Crişan, Iulian Lodroman, Emanuel Murgu, Daniela Udrea.

În acest an, la activităţile din prima zi a conferinţei au avut posibilitatea să participe şi studenţii Erasmus şi internaţionali care studiază la Alba Iulia, graţie sprijinului oferit de Centrul de Relaţii Internaţionale al Universităţii, coordonat de către Lect.univ.dr. Petru Ştefan Ionescu, prin asigurarea serviciilor de traducere de către D-ra Traducător Adina Elena Petrescu. De asemenea, Centrul de Imagine şi Marketing (prin D-ra Conf.univ.dr. Diana Câmpan şi Inf.-Graf. Mădălin Ordean) şi Biroul IT (Inf. Otilia Despa, Inf. Cristian Victor Matei) au fost părţi componente ale echipei organizatorice.

Programul celor trei zile a stârnit interesul publicului vizat, iar numărul celor prezenţi a depăşit prognozele iniţiale ale organizatorilor.

Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 1998 şi vine în sprijinul studenţilor prin oferirea de servicii de informare, consiliere şi orientare în carieră, precum şi servicii de consiliere psihologică.

Echipa de organizare a fost formată din corpul de voluntari ai Centrului de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC) al Universităţii ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Conferința „Managementul Carierei” 2016

 Studenţi şi absolvenţi ai UAB, elevi în clasele terminale de liceu, cadre didactice, angajaţi, angajatori, reprezentanţi ai mediului public şi privat au participat, în perioada 9-11 noiembrie 2016, la cea de-a patra ediţie a conferinţei "Managementul carierei", la Universitatea ,,1 Decembrie 1918,, din Alba Iulia.

     Pe parcursul a trei zile, cariera a fost subiectul principal al discuţiilor, dezbaterilor, prelegerilor şi întâlnirii cu angajatorii, derulate în cadrul programului evenimentului.

     În prima zi a conferinţei s-au desfăşurat ateliere cu tematică motivaţională, învăţare non-formală, carieră, antreprenoriat, respectiv: Atelierul "Dezvoltarea personală si succesul profesional: a face, a privi, a gândi", a planifica, susţinut de către Ovidiu Panaite, trainer; Atelierul "Vrei să fii fericit? Fii recunoscător!", susţinut de către Valeriu Stânea, antreprenor; Atelierul "De ce nu îmi spune şi mie cineva?! Kit de supravieţuire în mediul profesional", susţinut de către Andreea Groza, trainer; Atelierul "De vorba cu tine, despre primii paşi în carieră!", susţinut de către Larisa Dragolea, trainer, consilier orientare privind cariera; Atelierul "Gândirea şi abilităţile unui antreprenor inovativ!", susţinut de către Alexandru Roja, Director executiv Startup Transilvania Cluj Napoca.

     În cea de a doua zi a conferinţei au fost susţinute trei prelegeri, de către invitaţii Dan Sărmăşan (Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Agra"S), Sendy Ţălnar (Manager la propriul club de sport din orasul Alba Iulia „Sendy Club"), Cezar Grigoriu (Trainer, public speaker, autor al lucrărilor: „Managementul deciziei" şi „O profesie plină de respect şi emoţii").

     Cei trei invitaţi au împărtăşit celor prezenţi propriile experienţe şi modul în care au reuşit să îşi construiască o carieră. Prelegerile au avut un impact major în rândul tinerilor, care au plecat cu promisiunea că vor fi prezenţi şi la ediţia următoare.

     Cezar Grigoriu s-a aflat pentru a treia oară la Alba Iulia, în calitate de invitat al Conferinţei Managementul Carierei, declarând că îi place foarte mult oraşul şi atmosfera de aici şi că va veni de fiecare dată când va fi invitat.

     A treia zi a acestui maraton dedicat carierei a avut în program o masă rotundă la care au participat angajatori, studenţi, elevi, profesori, cu tema: Universitate - absolvent- angajator. Modele de succes în carieră în comunitatea albaiuliană, moderată de Dorin Sava, director Executiv Fundaţia Comunitară Alba. Discuţiile generate au fost constructive, generatoare de soluţii, dar şi propuneri venite din partea angajatorilor, pentru a creşte gradul de angajabilitate.

     O contribuţie deosebită în buna derulare a activităţilor conferinţei a avut grupul de voluntari CICOC-UAB, format din studenţi şi masteranzi ai mai multor specializări din Universitate, care au avut şansa să experimenteze organizarea unui eveniment de amploare.

     Conferinţa a fost organizată de către Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră al Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia (CICOC-UAB), în parteneriat Consiliul Judeţean Alba, Centrul Europe Direct Alba Iulia, Fundaţia Comunitară Alba, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, Alumni UAB, Liga studenţilor din UAB.

Conferința „Managementul Carierei” 2015

În perioada 4 - 6 noiembrie 2015, la Universitatea „1 Decembrie 1918”  din Alba Iulia s-a desfăşurat Conferinţa Internaţională „Managementul Carierei. Evenimentul a ajuns la a treia ediţie şi s-a bucurat de un real succes în răndul studenţilor şi elevilor participanţi.

     Prima zi a conferinţei a cuprins trei workshop-uri, respectiv:

     - „De pe băncile universităţii către profesionalism şi performanţă”, Workshop dedicat studenţilor, invitat: Dl. Tiberiu Ţăran, Director General al Hotelului „Cetate” din Alba Iulia; 

     - „Reconversia profesională: realitate sau vis? Model de bună practică”, speaker: Dna. Laura Popescu, personal trainer;

     - „Workshop despre primii paşi spre succesul în carieră”, trainer: Dl. Felix Crişan, Co-fondator Netopia.

     În a doua  zi studenţii au avut şansa să audieze, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, prelegeri ale unor recunoscuţi specialişti în domeniul resurselor umane şi antreprenoriat, respectiv:

     - Ing. dr. Ioan Popa, Director General, TRANSAVIA S.A.; 

     - Iulia Săvuţiu, manager resurse umane, S.C.Verla SRL, Freelancer;

     - Dr.ing. Adrian Gherasin, Manager Mentenanţă,  Oana Tatiana, Manager Resurse Umane, Star Transmission Cugir; 

     - Felix Crişan, Co-fondator Netopia; Compania IPEC, Claudia Bica, Şef Departament Resurse Umane.

     La conferinţa din acest an au luat parte peste 500 de participanţi (similar cu numărul participanţilor ediţiei de anul trecut), în cea mai mare parte studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, de la toate facultăţile şi specializările existente, dar şi elevi din anii terminali de la liceele din municipiul Alba Iulia.

     A treia zi a cuprins o sesiune plenară de prezentare a unor lucrări ştiinţifice în domeniul managementului carierei, sesiune care a debutat cu prezentarea Municipiului Alba Iulia pentru invitaţii din ţară şi din străinătate, moment realizat de către Conf.univ.dr. Mihai Gligor, Director al Departamentului de Istorie al UAB.

   Un punct însemnat din programul din acest an a fost masa rotundă cu tema: Parteneriatul Universitate-absolvent-angajator. Modele de succes în carieră în comunitatea albaiuliană, la care au participat studenţi, absolvenţi, angajatori, cadre didactice, precum şi toţi cei interesaţi.

     Ca şi la ediţia de anul trecut, această masă rotundă a beneficiat de implicarea membrilor Asociaţiei Alumni UAB şi a fost moderată de către Dl. Drd. Lucian Docea, manager proiect, bun cunoscător al pieţei muncii din zilele noastre, colaborator constant al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pe parcursul ultimilor ani.

     Ultima activitate a conferinţei a fost  teleconferinţa „Helping clients make better career decision”,destinată specialiştilor în consiliere vocaţională, susţinută de către Dl. Prof. Itamar Gati, Phd., Hebrew University, Israel, eveniment la care au participat consilieri şcolari căt şi alte persoane implicate în problematica consilierii în carieră. 

Conferința „Managementul Carierei” 2014

În perioada 5 – 6 noiembrie s-a derulat, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, cea de a doua ediţie a Conferinţei „Managementul Carierei”, unde speakeri de renume şi modele de urmat în dezvoltarea unei cariere profesionale au vorbit celor peste 500 de persoane prezente despre dezvoltare, evoluţie şi succes în carieră.

     Deşi aflată la doar a doua ediţie, formatul acestei manifestări a început să prindă contur şi să îşi segmenteze un public ţintă, format din studenţi, elevi în anii terminali, angajaţi şi angajatori, organisme publice, interesate de ceea ce înseamnă dezvoltare personală şi management al carierei.

     După prima zi a conferinţei, în care speakerii Marius Ghenea, Nicuşor Ruiu, Cezar Grigoriu şi Cristian Oneţiu au susţinut prezentări în faţa celor prezenţi, bilanţul a fost unul peste aşteptări, lucru dovedit de receptivitatea publicului prezent şi solicitările unor agenţi publici şi privaţi de a se implica în organizarea celei de a treia ediţii, care se va derula în anul următor.

     A doua zi a conferinţei, conform programului, a constat în derularea a trei workshop-uri, respectiv:

     - „Primul pas spre cariera mea!”

     - „Managementul Carierei începe încă din liceu şi din facultate!”

     - „Convergenţe calitative ale învăţămăntului superior în domeniul economic cu piaţa muncii”.

     Toate cele trei teme propuse au suscitat interesul celor prezenţi, singurele constrăngeri au fost cele legate de timp, care s-a dovedit a fi insuficient pentru dezbaterile ulterioare pe care le-au generat.

Utilizarea cookie-urilor este importanta pentru buna functionare a acestui site. Prin continuarea navigarii pe site va exprimati acordul explicit cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Citeste politica de cookie pe aici

OK