PrezentareConducereaColectivulCercuri studentestiContact

Prezentare departament
Conducerea
Galerie foto
Contact departament

Oferta educationala
Planuri invatamant
Orare studenti
Responsabilii pe specializare si tutori de an
Orarul consultatiilor cadrelor didactice
Informare studenti

Conducatori si teme propuse
Alte informatii licenta/disertatie
Tematica pentru examenul de licenta

Revista Oeconomica

Cercul de Contabilitate
Cercul de Management, Calitate, Siguranta Alimentara
Cercul de Marketing
Cercul de Turism
Cercul de Finante
Cercul de Dezvoltare durabila

Untitled Document
Prima pagina

Departamentul de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor

Mesajul Conf. univ. dr. Andreea Muntean
      În contextul globalizarii si al schimbarilor economice din prezent, principala responsabilitate a Departamentului de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor este aceea de a oferi absolvenţilor specializărilor economice cunoştinţele necesare pentru a susţine creşterea economică şi pentru a proteja resursele naturale şi mediul înconjurător. Învăţământul superior economic cunoaşte provocări odată cu schimbările intervenite în mediul economic national şi international. Studenţii trebuie să aibă bazele teoretice şi practice necesare pentru a se adapta şi pentru a opera într-un climat economic aflat in continua schimbare.

      Educaţia şi cercetarea în domeniul economic trebuie susţinute de parteneriate cu mediul de afaceri şi cu adimistraţia locală dar şi de constituirea unor echipe de cercetare formate din cadre didactice, studenţi, masteranzi, doctoranzi. În acest fel, “judecata integrativa, învăţarea empirică şi înţelegerea globală” vor contribui la recunoaşterea programelor de studii economice, dar şi a întregii universităţi, atât la nivel national, dar şi international.

      În prezent, Departamentul de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor gestionează 5 programe de licenţă (Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Administrarea Afacerilor, Finanţe Bănci, Marketing şi Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor) şi 7 programe de masterat (Administrarea afacerilor în comerţ, turism şi servicii, Administrarea dezvoltării regionale durabile, Auditul si controlul agentilor economici, Contabilitatea si auditul in institutiile publice, Sistemul informational contabil in asistarea deciziilor manageriale, Bănci, asigurări şi pieţe financiare, Marketing şi promovarea vânzărilor). De asemenea, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează studii de doctorat în domeniul Contabilitate.
         Conf.univ.dr. Andreea Muntean