Carti 2011
Gasit 14
«1 2 3

Network-based Data Acquisition for Harsh Environments. Advanced Network Technics
Andras Iosif, Conf. univ. dr. Risteiu Mircea, Asist. univ. dr. Croitoru Bogdan Sergiu Mihai, Herbert ten Thij

Cartea abordeaz─â domeniul achizi┼úiilor de date ┼či al comunica┼úiilor de date din perspectiva noilor tehnologii de comunica┼úie ┼či procesarea informa┼úiei. Nu se dore┼čte un tratat de achizi┼úii de date sau senzoristic─â, ci, plec├ónd de la experiment─ârile ┼či dot─ârile laboratoarelor utilizate de autori, ace┼čtia descriu ┼či propun solu┼úii noi de m─âsur─â, comunica┼úii ┼či control industrial. Limba englez─â faciliteaz─â accesul masteranzilor ┼či doctoranzilor din domeniul IT la aplica┼úiile laboratoarelor noastre.

  ISBN: 978-973-1890-99-9 Seria: Matematica-informatica ID: 103
POLITICI ACTUALE DE FINANŢARE A AFACERILOR
Prof. univ. dr. ing. Achim Moise Ioan, Prof. univ. dr. Hada Teodor, Conf. univ. dr. Iuga Iulia Cristina

Lucrarea cuprinde considera┼úii generale privind managementul afacerilor; identificarea, ini┼úierea ┼či planificarea afacerilor; politica de finan┼úare a agen┼úilor economici; decizia de finan┼úare pe termen lung; costul capitalului; structura financiar─â a ├«ntreprinderii; alte finan┼ú─âri.

  ISBN: 978-973-1890-88-3 Seria: Stiinte economice ID: 104
Sous le signe du Roi Soleil
Dreghici Mihaela

Sous le signe du Roi Soleil (Pr├ęface de Rodica-Gabriela Chira) este o incursiune ├«n via┼úa Regelui Soare, dar ┼či o analiz─â a culturii ┼či civiliza┼úiei franceze din secolul al XVII-lea. Evenimentele graviteaz─â ├«n jurul personalit─â┼úii marcante a lui Ludovic al XIV-lea ┼či al domniei acestuia. Lucrarea este structurat─â ├«n trei capitole, fiecare dintre acestea desemn├ónd ├«n mod simbolic un moment al zilei, moment ce echivaleaz─â cu ascensiunea, apogeul ┼či apusul domniei lui Ludovic. Un rege care a domnit 72 de ani este prezentat ┼či analizat ├«n toate ipostazele: de la cea de copil p├ón─â la cea de rege, so┼ú, tat─â ┼či amant. Sunt descrise aspecte ale vie┼úii sociale, politice, economice ┼či culturale din Fran┼úa acelei vremi. Este prezentat─â atmosfera de la Palatul Versailles, cu gr─âdinile ┼či petrecerile care aveau loc acolo, dar ┼či vestimenta┼úia ┼či coafura specific─â secolului.

  ISBN: 978-973-1890-96-8 Seria: Filologie ID: 102
ŢINUTELE ISTORIEI / HISTORICAL OUTFITS
Roşu Tudor, Timofan Anca, Lascu Ilie, Bounegru George

┼óinutele istoriei/ Historical outfits este un album care prezint─â 20 de costuma┼úii istorice, reproduceri istorice dup─â vestimenta┼úii din diferite epoci. Costumele sunt purtate de speciali┼čti ai Muzeului Na┼úional al Unirii din Alba Iulia. O parte din aceste uniforme reproduc diverse personalit─â┼úi importante pentru istoria Albei Iulia, dar ┼či, ├«n general, pentru istoria rom├ónilor. Este vorba de ├«mp─âratul Traian, Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regele Ferdinand ┼či regina Maria. Celelalte uniforme propun refaceri dup─â ┼úinute din cele mai diverse epoci, de la paleolitic p├ón─â ├«n perioada interbelic─â.
Fiecare imagine a costumelor realizate este ├«nso┼úit─â de o pagin─â explicativ─â, cu text bilingv (rom├ón─â ┼či englez─â) ├«n ceea ce prive┼čte specificul perioadei, importan┼úa unor personalit─â┼úi pentru istoria local─â ┼či caracteristicile vestimenta┼úiilor propuse.
La baza acestui album st─â un proiect AFCN c├ó┼čtigat de muzeul albaiulian ┼či derulat ├«n perioada iulie-noiembrie 2010.

  ISBN: 978-973-1890-93-7 Seria: Istorie-arheologie ID: 106
ContactHarta Site

Web master: Inf. Matei Victor Cristian
Inf. Popescu Ionatan